NL Vlag

Over ons

In de zeventig jaar dat Machinefabriek Börger bestaat, is het bedrijf uitgegroeid van een machinefabriek tot een full-service partner voor de industrie. Dankzij onze mensen, kennis en middelen kunnen we alle uitdagingen aan op het gebied van machinebouw en metaalconstructies. Ons team bestaat uit circa 25 gediplomeerde en ervaren vakmensen, voornamelijk allround monteurs en onderhoudsmonteurs. MF Börger hecht veel waarde aan kwaliteit. Zo zijn al onze medewerkers gediplomeerd, VCA-gecertificeerd en worden zij regelmatig bijgeschoold. We werken voortdurend aan de optimalisatie van onze processen en veiligheid en milieu staan centraal in onze werkwijze. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse initiatieven op lokaal of brancheniveau.

Compleet, flexibel en pragmatisch

Kenmerkend voor onze aanpak is de grote zelfstandigheid van onze monteurs. Zij zijn uw gesprekspartner en kunnen door hun ruime ervaring vaak direct een oplossing adviseren en soms zelfs realiseren. We hebben korte communicatielijnen, waardoor we snel resultaat bieden en geen onnodige kosten maken.

Machinefabriek Börger maakt deel uit van een groep van drie bedrijven. De zusterbedrijven zijn het in bulkhandling gespecialiseerde Jansen&Heuning te Groningen, (waar landbouwwerktuigen producent Meijer Holland deel van uitmaakt) en het Poolse productiebedrijf ZM Charbrowo.

 

Wij zijn een erkend leerbedrijf. Leerlingen worden begeleid door gecertificeerde praktijkopleiders. Wij bieden leerzame stageplekken en uitdagende afstudeeropdrachten voor mbo en hbo.

Aandacht voor kwaliteit 

Machinefabriek Börger hecht veel waarde aan kwaliteit. Wij hebben gediplomeerde, VCA-gecertificeerde medewerkers die systematisch worden bijgeschoold. Momenteel beschikt Machinefabriek Börger over een VCA-certificaat en een ISO 9001-certificaat. De VCA is voor onze werkwijze op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het ISO 9001-certificaat hebben we ontvangen voor de duidelijke beschrijvingen van onze processen.

Al 70 jaar ervaring

Machinefabriek Börger bestaat al zeventig jaar. In die jaren heeft zij ervaring kunnen opdoen met alle facetten van machinebouw en metaalbewerking. Daarbij heeft ze veel specifieke kennis opgedaan binnen een aantal branches. De laatste jaren is het accent ook komen te liggen op service en onderhoud

Het bedrijf werd in 1945 opgericht in Martenshoek (vlakbij Hoogezand) als ‘Machinefabriek Börger en Kleine’, door onder meer J. Th. Börger. Hij werkte daarvoor in de Groningse suikerfabriek. Sinds 1948 is het bedrijf gevestigd aan de Van Neckstraat, direct aan het Winschoterdiep.

Aanvankelijk werkte Machinefabriek Börger voornamelijk voor de agrarische industrie. Dit is nog steeds het geval, al is het bedrijf nu ook actief in de kartonindustrie, de scheepsbouw, waterbehandeling en gaswinning. Toen in de jaren ’50 naar gas werd geboord, werkte Börger mee aan de eerste boorinstallaties. Nog steeds werkt Machinefabriek Börger mee aan de realisatie en het onderhoud van gaswinningsinstallaties.

Medio jaren ’90 richtte Machinefabriek Börger samen met Jansen&Heuning een dochterbedrijf op in Polen. Dit bedrijf fabriceert onder meer (standaard) producten voor toelevering aan de scheepsbouw. Daarnaast worden in Polen ook producten op klantspecificatie geproduceerd.

De laatste jaren heeft het bedrijf zich naast de bestaande producten steeds meer ontwikkeld in verspanend werk. CNC en conventioneel draaien en frezen zijn niet meer weg te denken.

Steeds meer service en onderhoud

Het personeelsbestand is in de loop van de tijd licht gegroeid. Daarbij is wel de samenstelling van het team veranderd: het team bestaat nu voornamelijk uit service- en onderhoudsmonteurs. Allround en zelfstandig opererende vakmensen die door steeds meer opdrachtgevers incidenteel en structureel worden ingeschakeld voor reparaties, renovaties en aanpassingen aan machines en constructies.

 

Copyright 2022 - MF Börger